Hej och välkommen till min hemsida

Jag är en naturfotograferande ”fritidsforskare” som älskar att vandra i olika miljöer med min kamera och några objektiv. Företrädesvis fotograferar jag i öppna landskap men gillar egentligen alla typer av landskaps- och naturfotografering. Det händer också att jag fotograferar i stadsmiljö och då blir det mestadels arkitektur. Grunderna för olika typer av fotografering är likartade och varje gång man vågar tänja lite på komfortzonen lär man sig något nytt.

Jag gillar att pröva olika tekniker och brukar ibland fotografera  HDR (High Dynamic Range), experimentera med långa slutartider och blanda naturligt ljus med blixtljus. Det är också kul att fotografera panoraman, fokusstacka och andra tekniker som utvecklar möjligheten till lite annorlunda bilder som sticker ut. Jag är nyfiken och vill hela tiden lära mig mer men det som ger mig mest är att få dela med mig av mer än 35 års erfarenheter och misstag.

Min fotoverksamhet består idag av bild- och fineprintförsäljning, utställningar, föreläsningar/bildvisningar och fotokurser/workshops.

Jag har en enskild firma som heter Catchpix. Det handlar ju om att “fånga pixlar” i modern fotografi. Jag har fotograferat med systemkamera sedan 1971 då jag köpte en Canon FT QL med ett 135 mm objektiv. Genom åren har jag använt andra märken såsom Nikon och Hasselblad men är nu tillbaka till att fotografera med enbart Canon.

Jag hoppas att du gillar mina bilder.

/Hasse