Det blir inte alltid som man tänkt sig

Med den rubriken menar jag att det kan både bli bättre och sämre och ibland förstås också precis som man tänkt sig.

Om jag ska börja med det sämre och som var det jag hade tänkt mig, så var Wifi på Zimanga Private Reserve så kass att det inte gick att uppdatera hemsidan med bilder och blogg under hela perioden. Man fick vara glad över att trycka ut en bild på Facebook då och då. Sen är resten mycket bättre än jag tänkte mig. Hade egentligen inga jättestora förhoppningar utan jag brukar ta dagen som den kommer och göra det bästa av den. Dagarna på Zimanga Private Reserve var fantastiska. Aktiviteter mest hela tiden. Så här såg dagarna ut:

Klockan ringde 04:50 för 05:20 åkte man ut till något gömsle eller en gamedrive. Varje gömsle hanns med 2 gånger oftast hade man en i medljus och en i motljus på respektive gömsle. Det fanns också ett nattgömsle som man kröp in i vid 3-tiden på eftermiddagen den ena dagen och hämtades vid 09-tiden dagen efter. Nattgömslet var väldigt lyxigt med 4 sängar, kök, vattentoalett, kylskåp, mikro mm. Man fick en middag i matlåda och det fanns vatten, skorpor, frukt och yoghurt för frukosten. Däremellan kunde man göra sig en kopp snabbkaffe eller te.

När man kom hem från förmiddagspasset vid 09-tiden, var det dags för frukost på lodgen. Då var det omeletter, korvar, bacon, tomater, svamp med mera att fylla kroppen med. Till det fanns kaffe och te, rostat bröd och marmelad. Vila fram till 13-tiden då det serverades en lättare lunch. 14:20 var det dags igen för ett eftermiddagspass. Det varade fram mot 18-tiden och 19 serverades middag med för och efterrätt. Fantastiskt god mat under hela perioden.

På området fanns också en pool som var skön att besöka. Lodgen vi bodde på var alldeles ny och i toppskick. Hade turen att få ett eget rum. All service fungerade perfekt utom beställningarna till frukost. Det var inte många som fick exakt vad de beställt men det är inget att bråka om. Ett lyxproblem. Nu är jag hemma igen och skriver detta i en paus från dammsugningen. Sånt som man inte behövde göra där nere på lodgen. Tiden var fantastisk men det är också väldigt skönt att komma hem till det normala livet. Om det nu är normalt att man måste gå igenom 11 500 bilder och rensa och rensa och rensa och…………..

Detta inlägg har en kommentar

  1. Anders Dahlin

    Fantastiska bilder Hasse! Verkar vara en riktigt bra resa detta med allt du beskriver, något att fundera på
    men jag som alltid har sagt att Afrika inte lockar mig så mycket. Reser hellre norrut eller varför inte västerut 😉

Lämna ett svar